Vælg en side

232 dage efter Danmarks nye IoT Hub slog dørene op

18. oktober 2018

Og hvad er der så sket på 232 dage?

 

For 7 måneder siden (eller helt præcis 232 dage) slog vi dørene op for Danmarks nye IoT Hub. Vi fejrede åbningen af inQvation med mere end 400 gæster, 500 balloner og 300 croissanter. Der er sket meget siden da! Hvor mange beboere har vi budt velkommen? Hvor mange arrangementer har vi afholdt? Og hvor mange kopper kaffe har nogle af Danmarks mest lovende iværksættere mon drukket? Her får du nogle af højdepunkterne fra de sidste 232 dage!

70 pladser er allerede optaget
Vi er godt i gang med at skabe Danmarks stærkeste community inden for IoT – her blander vi forskellige start-ups inden for forskellige vertikaler, som alle har en relation til IoT-området. Allerede inden åbningen d. 1. marts var de første beboere (uofficielt) flyttet ind. I dag har vi budt mere end 70 beboere velkommen til inQvation, hvilket svarer til 10 nye beboere om måneden! De 70 beboere er fordelt over 15 spændende og lovende start-ups, som bl.a. inkluderer Onomondo, CLIMAID, Nabto, Zybersafe, Cortrium og mange flere. Se hele listen over start-ups her. Vi glæder os til at byde endnu flere beboere og start-ups velkommen i vores IoT Hub de næste måneder!

Møder blandt birkestammer er et kæmpe hit!
Vi har 8 møderum, der alle er indrettet forskelligt for at fremme kreativitet og idégenerering. Vi har eksempelvis et møderum, der er fyldt med birkestammer, et møderum med et stort gyngestativ med 12 skriggule gynger og et rum, der er beklædt med kork – ideelt til brainstorming.

Ifølge statistikken fra vores mødebookingsystem varer størstedelen af alle afholdte møder en time (64%), mens 20% af møderne afholdes på under 30 minutter. Mødelokalet, der er fyldt med birkestammer, er det mest populære (16% af af alle møder afholdes blandt birkestammer), mens de længste møder afholdes i et mødelokale, hvor der er mos på den ene væg.

Vi har afholdt 49 arrangementer
Samlet set har vi afholdt 49 arrangementer siden åbningen af inQvation – det svarer til 1,5 arrangement om ugen. Størstedelen af disse events er for inQvations beboere, da vi hver måned afholder faglige og sociale events for at lære hinanden bedre at kende på kryds og tværs af virksomhederne. Vi er bl.a. blevet meget klogere på GDPR, fået tips og tricks til sociale medier, tilegnet os nye værktøjer til at idégenerere og lært at bruge vores 3D-printer og laserskærer.

Vi har afholdt 7 fredagsbarer, hvor vi bl.a. har speed-datet hinanden i vores skovlounge og ikke mindst afholdt en musikquiz, hvor beboerne blev testet i årstal, boy bands og titelmelodier fra tegnefilm – quizmaster undskylder stadig for de tvivlende svar! Vi har indført en 3D-printet vandrepokal, der er på spil til hver fredagsbar – hvem får mon pokalen til næste fredagsbar? Hold øje med vores Instagram-profil.

5.073 spejlæg og 21.125 kopper kaffe
Hvis du følger med på vores Instagram-profil, så ved du allerede, at vi bliver forkælet af vores egen kok med den lækreste morgenmad og frokost. Af hofretter kan vi bl.a. nævne en sushi bowl, ramen, luksus hotdogs og toasts, sprøde falafler, og det kolde bord med friskbagt rugbrød er altid et sikkert hit! Når vi rigtig bliver forkælet disker Morten typisk op med en hjemmelavet hindbær is med frisk chili. Og vil du høre noget vildt? Siden vi åbnede har vi spist over 5.073 spejlæg til morgenmad! Ja, vi har det godt i vores Food Lab.

Vi har også drukket over 21.125 kopper kaffe (inkl. te og varm kakao) for at holde os godt kørende i løbet af dagen. Uden mad og drikke duer helten ikke!

781 meter plastik er brugt til at printe i 3D
Som beboer i inQvation kan man frit benytte vores 3D-printer (og resten af maskinerne i vores Tech Lab) til print af eksempelvis prototyper – kun fantasien sætter grænser. Siden åbningen har 3D-printeren kørt i 971 timer og printet alt fra propper, medaljer, æsker, logoer og ikke mindst prototyper!

Et fantastisk godt indeklima
Én af vores beboere, CLIMAID, der via sensorer og machine learning forbedrer virksomheders indeklima, har lavet en indeklimakortlægning af inQvation, da de tilbage i marts flyttede ind. Og her viste rapporten, at centrets indeklima er i tip top. Det kan bl.a. nævnes, at luftkvaliteten i den normale arbejdstid er 512 PPM, hvilket er 100% inden for det anbefalede, der maks må overstige 1000 PPM. Derudover kan det også nævnes, at selvom vi alle sidder i et åbent miljø, så er støjniveauet stadig langt under det anbefalede maks.

250+ nysgerrige gæster har været på rundvisning
Siden vi slog dørene op har mere end 250 nysgerrige gæster været på rundvisning i centret, hvor vi har vist vores 3.300 kvm. IoT hub frem. De nysgerrige gæster har været alt fra lovende iværksættere, investorer og samarbejdspartnere til folkeskoleelever, journalister og nysgerrige borgere. Har du endnu ikke været forbi inQvation? Vi byder altid på en kop kaffe.

3 investeringer i lovende start-ups
Vi har foretaget investeringer i tre meget lovende start-ups, der har aktiviteter inden for hhv. medico-branchen og e-commerce. Først investerede vi et tocifret millionbeløb i Cortrium, der har udviklet et IoT-device til at screene hjertesygdomme og tidligere er blevet kaldt “én af Danmarks mest lovende startups” af Forbes. Så investerede vi i GOODIEBOX, som er en abonnementsservice for beauty produkter baseret på datadrevet forbrugerindsigter. Og senest har vi investeret i det danske medico start-up Suma Care, der har udviklet et IoT-device, som skal give borgere med inkontinens bedre komfort samt mere værdighed i hverdagen.

Og så lidt facts fra nogle af vores beboere
Onomondo har i gennemsnit tilføjet et nyt land pr. dag i deres netværk og har derfor nu skabt en global IoT-infrastruktur på tværs af (hold nu godt fast) 190 lande! Cortrium har sat deres hjertemonitor i produktion og fået underskrevet de første ordrer til Tyskland. ZyberSafe har hjulpet en forskningsafdeling på Rigshospitalet med at kryptere og beskytte sensitiv DNA-data fra kræftpatienter, når dataen flyttes fra Rigshospitalet til DTU Risø. CLIMAID fortsætter stærkt med at forbedre virksomheders indeklima via sensorer og machine learning og har foretaget 63.000 målinger på hver af deres sensorer – hos hver af deres kunder. ToolTracker har kodet, kodet og kodet lidt mere og er klar til at teste den nye platform for tracking af værktøj. På få måneder har Adzuki opnået en 650% vækst i sin influencer-medlemsbase. MAKUNA har lanceret beta-versionen af sin platform, der skal samle behandlere i Danmark.

Det var mange tal! Har du stadig pusten? Vi glæder os til de næste 232 dage, hvor vi skal bygge endnu flere prototyper, afholde endnu flere arrangementer, drikke endnu mere kaffe, investere i flere start-ups, og byde endnu flere beboere velkommen i vores IoT Hub! Hvis du ikke vil gå glip af nyheder fra inQvation, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, IQ-Update!

CONTACT US

 

Do you have something on your mind? Then contact us now!