Vælg en side

Dansk start-up i Silicon Valley får ny millionindsprøjtning

13. december 2018

Dansk start-up i Silicon Valley får ny millionindsprøjtning

 

inQvation har investeret et millionbeløb i det danske IoT-start-up Spiio, der er placeret i Silicon Valley. Spiio er den seneste investering fra inQvation, som tidligere på året investerede i henholdsvis Cortrium, Suma Care og GOODIEBOX.

Spiio, der blev etableret tilbage i 2015, har udviklet en teknologi, der måler planters vækstforhold med data og dermed kan forudsige, hvornår planterne har brug for vand. Deres kundebase tæller allerede nu nogle af verdens største virksomheder. Med en ambition om at blive en førende spiller på et marked med milliardpotentiale, valgte Spiio i 2016 at rykke virksomheden til Silicon Valley for at satse fuldt ud på at vinde det amerikanske marked. Og det er en ambition, som inQvation gerne vil støtte op om samt være med til at realisere med sin investering. Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, uddyber:

”inQvation har investeret i Spiio, fordi vi ser et yderst dedikeret og talentfuldt team kombineret med en ny spændende teknologi, og vi tror på, at det er opskriften på en mulig succes. Teamet har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg op samtidig med, at de har udviklet deres forretning. Og nu er de også klar med deres nye produkt, som vi har meget høje forventninger til”.

Spiios generation 2.0 produkt er den første fuldt autonome plantesensor i verden. Sammen med specialister fra plantebranchen har Spiio brugt et år på at udvikle produktet. Martin Dal, Co-founder og CEO i Spiio uddyber:

”Alle planter kommer på internettet i fremtiden. Det giver både økonomisk og miljømæssig mening at optimere plantedriften med data. Vores nye multisensor måler 4 parametre; jordfugtighed, gødning, lys og temperatur. Med data fra alle disse målepunkter kan vi bruge nutidens cloud og AI-teknologi til fundamentalt at ændre måden, hvorpå planter bliver vedligeholdt i dag”.

Spiio har allerede taget imod forudbestillinger af det nye produkt for knap 1. mio. kr., og de første leverancer i USA er allerede afleveret. Spiio forventer ligeledes at kunne levere til store dele af resten af verden allerede i starten af det nye år.

Tidligere på året fik Spiio også investering fra byFounders, som bl.a. har medført, at Spiio har gennemført Alchemist Accelerator programmet i San Francisco, udviklet deres 2. generation produkt, opsat produktion i Kina samt indgået distributionsaftaler med nogle af USA’s største distributører i branchen. Investeringen fra inQvation skal nu bruges til styrke Spiios team samt til udrulning af det nye produkt, der har global rækkevidde:

”Med investeringen fra inQvation kan vi sikre en sikker og stabil udrulning af produktet samt intensivere salget væsentligt. Det betyder også, at vores kunder kan se frem til nye tiltag og væsentlige forbedringer, når de bruger løsningen”, siger Martin Dal.

inQvation kommer ikke kun med risikovillig kapital, men også netværk og viden inden for teknologiområdet, som betyder meget for Spiio:

”Når vi søger kapital til at vækste Spiio er ønsket i høj grad at finde investorer, der ikke kun bidrager med kapital, men også tilfører virksomheden netværk, viden og kompetencer. Udover en kapitalindsprøjtning fra inQvation, får vi her samtidig en investor, der ikke er bange for at gå operationelt ind og hjælpe med vores udfordringer – både kommercielt og teknisk. Med erfaring og netværk inden for lige præcis den her type løsning, som vi er i gang med at opbygge, er vi meget forventningsfulde til samarbejdet med inQvation, der er et perfekt match til vores virksomhed og vision”, siger Martin Dal.

Hidtil har inQvation kun investeret i dansk-baserede start-ups, men investeringen i Spiio støtter op om inQvations strategi om at investere i de mest ambitiøse start-ups med globale ambitioner.

Læs pressemeddelelsen for mere information.

CONTACT US

 

Do you have something on your mind? Then contact us now!