Vælg en side

Det danske medico start-up, Suma Care, lander millioninvestering fra inQvation

3. september 2018

Det danske medico start-up, Suma Care, lander millioninvestering fra inQvation

 

Først investerede inQvation i Cortrium, der tidligere er blevet kaldt ’en af Danmarks mest lovende start-ups’ af Forbes. Nu intensiverer inQvation sine investeringsaktiviteter inden for medico yderligere med sin nyeste investering i det danske start-up Suma Care.

Hos inQvation fortsætter man med at intensivere sit fokus på IoT-markedet inden for medicobranchen. Sammen med den tidligere PANDORA direktør og nu business angel, Thomas Ryge, investerer inQvation i medico virksomheden Suma Care og sætter dermed fokus på velfærdsteknologiske løsninger.

Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation. Læs mere om investeringen i Suma Care på MedWatch

”Suma Care har udviklet et utroligt interessant IoT-device, der ved at afhjælpe problemer med inkontinens har en positiv samfundspåvirkning, både nationalt og internationalt. Produktet er med til at give brugerne bedre komfort samt mere værdighed i deres hverdag og samtidig øger det plejernes effektivitet”, siger Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, og fortsætter: ”Suma Care har i dag en stærk teknologi og et stærkt team, der sammen med os kan flytte selskabet til næste fase”.

Suma Care er netop blevet færdig med udviklingen af det fysiske produkt og software-løsningen og er nu klar til at starte lanceringen af produktet. Og det er bl.a. denne salgsudrulning, som midlerne fra inQvation og Thomas Ryge skal anvendes til. Mads Rasmussen, CEO i Welfare Tech Invest, der står bag Suma Care, udtaler:

”Det er nødvendigt at styrke organisationen yderligere for at udnytte selskabets fulde potentiale – og uden ekstern kapital ville det ikke være muligt. Vi er derfor utrolig glade for investeringen, som skal bruges til at understøtte og opbygge organisationen og accelerere væksten. Herudover skal den også bruges til at fortsætte udviklingsarbejdet med nye interessante features og til at industrialisere hardware fremstillingen af vores komponenter”.

Ligesom Cortrium er investeringen i Suma Care ikke blot en passiv kapitalplacering. inQvation vil indgå som en aktiv del af virksomhedens hverdag for at bidrage til at styrke virksomheden og dens udvikling. Suma Care bliver tilknyttet inQvations tech hub i Taastrup, hvor inQvation vil bistå med både tekniske og kommercielle ressourcer. Claus Zibrandtsen udtaler:

”Vi er netop gået ind i denne case, da vi også kan bidrage med viden og erfaring. Vi investerer aktivt og vil bidrage til både den tekniske og den kommercielle udvikling af Suma Care. Målet er at skalere Suma Cares produkt til andre markeder og gøre Suma Care til en markant international spiller”.

Suma Cares produkt Wear&Care®, som er er færdigudviklet og har undergået relevante tests, er CE-mærket til erhvervssalg. Wear&Care® består af en sensor, som fastgøres på ydersiden af bleen og tilsluttes en lille sender.

Hos Suma Care ser man også frem til at kunne trække på de kompetencer, der tilføres af inQvation.

”Det er interessant for os at få en kapitalstærk investor, som dels tror på casen, og dels har et godt navn og som kan bidrage med andet end blot penge. Vi glæder os til at blive en del af inQvation og ser både frem til at få støtte fra inQvation teamet, men i særdeleshed også at få tæt kontakt med de øvrige selskaber der er i inkubatoren. Derudover er vi allerede i dialog med inQvation om at indtage deres testlaboratorium”, afslutter Mads Rasmussen fra Welfare Tech Invest.

CONTACT US

 

Do you have something on your mind? Then contact us now!