Vælg en side

Mød Cortrium – en del af inQvation

21. november 2018

Mød det danske medtech start-up, Cortrium – en del af inQvation

 

Cortrium er et dansk medtech start-up, der har udviklet en hjertemonitor. Devicet kaldes C3 Holter Monitor og er fri for ledninger, nem at udtrække data fra, har en lang batterilevetid og er mere bekvem for patienter at bære end traditionelle løsninger på markedet. inQvation investerede for nyligt i Cortrium og tilføjede virksomheden salgs- og produktionsressourcer til at satse fuldt ud på samarbejdet med medicinalfirmaet Pfizer i Tyskland.

Ikke mere hjerteflimmer
Cortrium, der tidligere er blevet udråbt af det amerikanske magasin Forbes til “en af Danmarks mest lovende start-ups”, har udviklet en sensor til at måle hjertets elektriske aktivitet (EKG) og derved spore kritisk hjerteflimmer hos patienter. Det smarte er, ifølge medstifter Jacob Eric Nielsen, at: “Dataoptagelsen kan sendes direkte til lægen, som efter 5 minutter kan stille en diagnose for patienten – så takket være Cortrium er det altså slut med de mange konsultationer i klinikken, når patienter skal have monitoreret sit hjerte“. Således adskiller devicet sig fra konkurrenterne ved bl.a. at være kabelfri, hvilket gør produktet nemmere at påføre og føles langt mere bekvemt for patienter at bære.

Cortrium består af et meget kompetent og teknisk team med Andreas Stochholm, CTO, i spidsen. R&D teamet har både rødder inden for medicin- og ingeniørbranchen. Udover R&D er der rekrutteret salgspersonale med fast base i Berlin for at køre forretningen op på det tyske marked. Størstedelen af Cortriums team er for nyligt flyttet ind i inQvation, hvor de er en fast del af Danmarks IoT community.

inQvation er en aktiv del af Cortriums hverdag
inQvation investerede i Cortrium tilbage i august. Herefter er det gået stærkt for medtech virksomheden – rigtig stærkt. I forbindelse med investeringen flyttede teamet ind i inQvation, og Karsten Madsen blev tilkoblet Cortrium, som en del af den aktive investering. Karsten har i dag ansvaret for at drive og lede virksomheden og skal primært sørge for, at hjertemonitoren kommer ud på markedet. Han har været inde over investeringsprocessen fra dag et og har derfor et unikt kendskab til Cortrium. Derfor var det også naturligt for begge parter, at han fik ansvaret for at lede virksomheden, som bl.a. har indbefattet at skabe synergi mellem Cortrium og inQvation.

Cortrium og inQvation er et godt match
Cortrium og inQvation fandt hurtigt ud af, at de var et godt match, da de påbegyndte snakken om en mulig investering. Claus Zibrandtsen, CEO i inQvation, udtaler følgende omkring investeringen: “inQvation har investeret i Cortrium, fordi det er en rigtig stærk foundergruppe. Cortrium havde noget rigtig interessant i deres koncept, men de var også modnet til en vis grad, som egentligt var klar til at tage i markedet”. Claus Zibrandtsen fortæller ligeledes, at man i investeringsprocessen fik kortlagt, at inQvation kunne understøtte Cortrium aktivt på en lang række parametre – og altså ikke blot investere i selskabet med en passiv kapitalindsprøjtning.

Efter investeringen har Cortrium på rekord tid fået sat produktionen i gang, udarbejdet salgsmateriale til deres samarbejdspartner i Tyskland og underskrevet de første ordrer. Ifølge Karsten Madsen var dette ikke muligt uden inQvations tilførelse af ressourcer, som har omfattet alt fra juridisk hjælp og outsourcing af økonomi til kyndig hjælp fra inQvations tech team: “Det er simpelthen gået så hurtigt for Cortrium, fordi vi bl.a. har fået hjælp” fortæller Karsten Madsen, CEO i Cortrium.

Især inQvations tech team har ifølge Karsten Madsen været en uundværlig ressource, som Cortrium har trukket på. inQvations tech team har bl.a. hjulpet med udvikling af produktionsenheder, der har gjort produktionen lettere, og tech teamet har ikke mindst været med inde over udviklingen af et af Cortriums kommende produkter.

C3 Holter Monitor gør det hurtigere og lettere at screene patienter for hjertearytmi. Devicet registrerer højkvalitets tre-kanals EKG, er let og har 48 timers batterilevetid.

“Bare vent derude. Vi kommer med fuld fart på”
Karsten Madsen, CEO i Cortrium, fortæller, at selskabet har store fremtidsplaner. Med en allerede succesfuld lancering af EKG-devicet i Tyskland, vil Cortrium udbrede produktet i resten af Europa i løbet af de næste år. Og derudover arbejder Cortrium på et nyt produkt, der regnes med at blive lanceret i slutningen af 2019.

Her hos inQvation glæder vi os til at bistå med endnu flere ressourcer og ikke mindst være med til at skabe endnu mere værdi for Cortrium. Hvis du er interesseret i at læse mere om Cortrium, vil vi anbefale, at du tager et kig på deres hjemmeside. Du kan også læse mere om det IoT community, som Cortrium er en del af, her.

CONTACT US

 

Do you have something on your mind? Then contact us now!