Vælg en side

Mød nogle af vores beboere: CLIMAID

27. marts 2018

Mød nogle af vores beboere: CLIMAID

 

Hvad der startede med at være et ph.d.-studie på DTU om forbedring af boligejers indeklima, har nu udmøntet sig i en spændende cleantech-virksomhed, der arbejder på at forbedre organisationers og institutioners indeklima.
Vi har taget en snak med en af stifterne bag CLIMAID, Søren Andersen, om hvordan det er at være flyttet ind i inQvations nye faciliteter.

Allerede inden inQvation åbnede officielt, flyttede CLIMAID, der i alt består af 4 personer, ind i vores tech community i Høje-Taastrup. Her kan du lære vores første beboer, CLIMAID og co-founder, Søren Andersen, bedre at kende.

Søren Andersen, co-founder af CLIMAID.

Start-up som spin-off på ph.d.-projekt
Et ph.d.-studie på DTU om at hjælpe boligejere til at styre sit indeklima ved hjælp af konstruktiv feedback førte til idéen om CLIMAID.

Vi kender det alle sammen… vi er næsten altid uenige med vores kollegaer om, hvorvidt vinduet skal stå åbent eller være lukket, hvorvidt der er koldt eller varmt på kontoret osv. Søren og hans makker, Kenneth Jakobsen, havde derfor et ønske om at bringe korrekt data ind i ligningen, der på den måde skulle være med til at træffe de rigtige beslutninger om virksomheders håndtering af indeklima.

Godt indeklima på abonnement
Kort fortalt hjælper CLIMAID med at forbedre virksomheders arbejdsmiljø ved at optimere styringen af virksomhedernes indeklima uden køb af store og dyre klimaanlæg. Ved hjælp af smart indeklimamåling og en brugervenlig kommunikationsplatform, der gør de snøvlede data forståelige for alle, hjælper CLIMAID sine kunder med at aktivere det uudnyttede potentiale, der er i medarbejderne. Og det er netop selve kommunikationsplatformen og dét at gøre data om luftkvalitet, temperaturer, luftfugtighed og lyde synlige og ikke mindst forståelige, der adskiller CLIMAID fra sine konkurrenter.

CLIMAID hjælper virksomheder og institutioner med at gøre data om indeklima forståelige. Produktet består af en måler og en brugervenlig kommunikationsplatform.

inQvation som teknologisk legeplads
Teamet bag CLIMAID har fra starten været opmærksomme på, at de havde et behov for at rykke hverdagen ud af deres eget hjem og har derfor altid været en del af et start-up fællesskab, hvor de har haft sin daglige arbejdsgang.

Med det store teknologiske fundament og fokus i CLIMAID, var det derfor et nemt valg for Søren og resten af teamet at flytte ind i inQvations tech community så snart, det var muligt. Søren fortæller:

“Vi synes, det er rigtig fedt at være her, for der er fokus på teknologi. Vi har været et andet sted, hvor der ikke var samme fokus, så det var alle mulige forskellige virksomheder. Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at det kun skal være teknologivirksomheder, der flytter ind, så vi kan bruge hinanden”.

Ud over et fokuseret tech community, er det også de nytænkende rammer, der er med til at gøre inQvation attraktivt for drengene bag CLIMAID:

“Det lyder enormt plat, men rammerne betyder også virkelig meget. Der er en god café, store vinduer, fede mødelokaler, gode faciliteter… og et godt indeklima” siger Søren med et glimt i øjet.

Med et team, der er spredt i hhv. Solrød, Roskilde og Valby er inQvations beliggenhed i Høje-Taastrup samlingspunktet for den spirende start-up — både fysisk men også geografisk: “Selvfølgelig betyder transporten ikke alt, men den er vigtig i en travl hverdag” slutter Søren.

Vi er rigtig glade for at byde Søren og resten af CLIMAID velkommen i vores tech community og ser frem til at være med på deres indeklimarejse.

CLIMAID har fire pladser i inQvation, der er stillet sammen i en lille ø.

Om CLIMAID

CLIMAID er en dansk tech start-up, der ved hjælp af indeklimamåling og en brugervenlig kommunikationsplatform hjælper virksomheder og institutioner med at forbedre indeklimaet. CLIMAID er stiftet af to tidligere DTU-studerende og indeklimanørder, Søren Andersen og Kenneth Jakobsen. Læs mere om CLIMAID på deres hjemmeside.

CONTACT US

 

Do you have something on your mind? Then contact us now!