Vælg en side

Mød nogle af vores beboere: Zybersafe

30. maj 2018

[addtoany]

Mød nogle af vores beboere: Zybersafe, dansk krypterings start-up

 

Zybersafe er en innovativ, dansk start-up, der har specialiseret sig i at designe hardware krypteringsløsninger. Vi har taget en snak med teamet bag for at lære dem bedre at kende, og så sætter de også ord på den merværdi, som de får af at være en del af et fokuseret tech community.

Kryptering af data på fibernettet
Vi kan ikke komme uden om det. Data og sikkerhed er et tilbagevendende problem, der kan have katastrofale følger, hvis der sker et sikkerhedsbrist eller hackerangreb. Forestil dig eksempelvis at drikkevandet pludselig er forurenet eller forgiftet. Eller at strømnettet er afbrudt på grund af ondsindede hackere, der har fået adgang til infrastrukturen. Skrækkelige scenarier, der på papiret kan virke overdrevne, men truslen er ifølge Zybersafe meget reel.

I dag er beskyttelse af data et hovedfokus i de fleste virksomheder, men realiteten er desværre, at virksomheder stadig er yderst sårbare over for cyberangreb fra eksempelvis hackere og kriminelle organisationer. Det estimeres, at over 80 % af store virksomheder har oplevet cybersikkerhedsbrud inden for det seneste år.

Og det er netop her, at Zybersafe kommer ind i billedet. De har nemlig specialiseret sig i at bygge et hardware produkt, der ved hjælp af to bokse sikrer kryptering på netværket.

“You ain’t safe until you’re Zybersafe”
Den danske krypterings start-up, Zybersafe blev etableret i år 2014 og består i dag af et team på fire personer, der både rummer tekniske og kommercielle kompetencer. Med et kompetent team og kerneproduktet Zybersafe TrafficCloak, der gennem en årrække er blevet udviklet og finjusteret specifikt til den kritiske infrastruktur, har start-uppen formået at bygge en af markedets mest sikre løsninger inden for datakryptering.

Data sendt via fiberledninger beskyttes ikke automatisk og kan nemt nås med det rigtige udstyr. Produktet ‘Zybersafe TrafficCloak’ tilbyder sikker kryptering på fibernettet på op til 10Gb/s.

I sin enkelhed fungerer løsningen således, at du installerer bokse på lokation A og B, hvorimellem du gerne vil sende følsom data. Zybersafe sikrer den følsomme data med den stærkeste krypteringsalgoritme AES256 GCM og beskyttede nøgler.

Produktet er derfor yderst interessant for virksomheder inden for kritisk infrastruktur, heriblandt Offshore, sundheds- og energisektoren, der opererer med følsomme data.

Det stærke tech community, som Zybersafe er en del af i inQvation, har været med til at inspirere og videreudvikle produkterne i Zybersafe.

Her ses teamet bag Zybersafe. Fra venstre: Erik Bidstrup, Michael Appelby, Carina Jørgensen og Michael Stranau.

Professionel sparring med de andre beboere i inQvation
Som beboer i inQvation, bliver man en del af et engageret tech community, hvor der løbende bliver afholdt både faglige og sociale arrangementer. Derfor er vidensdeling og sparring en naturlig del af hverdagen. Zybersafe har dog taget skridtet videre og har selv taget teten til at starte en erfa-gruppe. Her bliver der løbende diskuteret udfordringer for de enkelte start-ups, mens der bliver budt ind med inputs og konkrete løsninger. CEO i Zybersafe, Michael Appelby, fortæller bl.a.:

“Om man vil det eller ej, så får man et tunnelsyn på sin teknologi. Vi [beboerne i inQvation] arbejder alle med teknologi, og derfor er det virkelig brugbart at få andre øjne på sin forretning og sine produkter, så man får nye vinkler, man ikke selv havde tænkt på.” — Michael Appelby, CEO, Zybersafe.

Zybersafe håber, at de en dag kan finde mulige samarbejdspartnere blandt inQvations beboere — enten som leverandør/kunde/partner eller eksempelvis dele regningen på indkøb og brug af testudstyr.

Vi glæder os til at følge med på krypteringsrejsen!

OM ZYBERSAFE:

Zybersafe er en innovativ, dansk start-up, der har specialiseret sig i design af hardware krypteringsløsninger. Læs mere om Zybersafe her.

CONTACT US

 

Do you have something on your mind? Then contact us now!