CES 2019: Dette skal vi holde øje med af tendenser inden for health tech

21/02/2019

CES 2019: DETTE SKAL VI HOLDE ØJE MED AF TENDENSER INDEN FOR HEALTH TECH

Tilbage i januar deltog inQvation på årets største messe for forbrugerelektronik, CES. Messen finder sted hvert år i Las Vegas, USA, hvor de største spillere inden for forbrugerelektronik og ikke mindst lovende start-ups fra hele verdenen udstiller deres nye produkter og services. I dette indlæg bringer vi de observationer, som vi udelukkende gjorde os ift. health tech – et område, der havde en bemærkelsesværdig stor rolle på CES 2019.

Traditionen tro sendte vi Birger Hauge, der er teknologispejder i inQvation, afsted til Las Vegas for at berette om nye tendenser og observationer fra verdenens elektronikscene. Da Birger Hauge vendte hjem igen, stod det klart, at health tech havde fyldt meget på årets messe. Birger Hauge fortæller: ”Det var meget tydeligt, at der på health tech området sker virkelig meget i øjeblikket”. Lad os dykke ned i de forskellige observationer, som Birger Hauge har taget med sig hjem fra CES:

#1 Størrelsen betyder noget!
Yes. Størrelsen har en stor betydning! Og endda jo mindre desto bedre. For en af de største observationer ang. health tech på CES er ifølge Birger Hauge, at de medicinske devices bliver mindre og mindre: ”Medicinske apparater, især de kliniske, er nu også blevet påvirket af den teknologiske udvikling. Det betyder, at de medicinske apparater bliver mindre og mindre” fortæller Birger Hauge, der refererer til, hvordan det nu takket være teknologiens muligheder og pris på hardware er muligt at lave produkter, der før i tiden var fysisk store til nu lette og små devices, som man oftest kan have i sin bukselomme. Så størrelsen betyder altså noget, og i år var det for alvor en observation på health tech-området, at medicinske devices er blevet små og kompakte.

Herhjemme i Danmark ser vi ligeledes, hvordan medicinalprodukter bliver mindre og mere kompakte. Et eksempel på dette ses bl.a. med en af de start-ups, som vi i inQvation for nylig har investeret i – nemlig Cortrium, der har udviklet en EKG-sensor til måling af hjerteflimmer. Det lille IoT-device, der er fri for ledninger og kun vejer 30 gram har gjort det mere behageligt, lettere og hurtigere for patienter at få foretaget EKG-målinger end tidligere.

På CES 2019 løftede L’Oréal sløret for deres nye wearable “My Skin Track pH”, der kan registrere en persons pH-niveau gennem sved. Læs mere om produktet her.

#2 Medicinalmarkedet vender blikket direkte mod forbrugeren
At medicinske devices er blevet mindre har også haft en spændende indvirkning på selve medicinalmarkedet ifølge Birger Hauge. Før i tiden blev mange medicinalprodukter udelukkende solgt på B2B-markedet (fx til hospitaler og praktiserende læger), men takket være den teknologiske udvikling har markedet nu også flyttet sig over på B2C-markedet. Forbrugere bliver altså i stand til at købe medicinske devices direkte fra producenten og dermed selv foretage egne undersøgelser i hjemmet. Denne markedsudvikling kunne ses blandt mange af udstillerne på CES, hvor kommunikationen omkring et givent produkt ikke længere er henvendt udelukkende til hospitaler, læger eller medicinalproducenter. Derimod ser vi en direkte kommunikation til helt almindelige mennesker, der nu har mulighed for at erhverve og ikke mindst håndtere medicinske devices pga. eksempelvis pris, størrelse og brugervenlighed.

Welt’s intelligente bælte ligner umiddelbart et almindeligt bælte. Men det er faktisk proppet med tech, der hjælper dig med at overvåge dit helbred. Læs mere om bæltet her.

#3 Diagnosticering rykker ind i dagligdagen
Og det leder os hen til en tredje observation på health tech-området på CES 2019. For med små devices til overskuelig pris, hvor vi alle kan være med, betyder også, at vi vil se endnu flere medicinske produkter og services i mange af vores dagligdagsprodukter til brug i hverdagen. Vi kender det allerede i dag, hvor man kan blive monitoreret af sit ur på løbeturen – men dette er ifølge Birger Hauge kun toppen af isbjerget og altså noget, vi vil se meget mere til fremover. Forestil dig eksempelvis, at din bil foretager et sundhedstjek, inden du kan tænde motoren, eller at dit spejl giver dig kostråd og et personligt træningsprogram baseret på din form. Vi glæder os helt vildt til at se mere på denne front i den nærmeste fremtid!

#4 Cybernetics rykker for alvor
Til sidst skal det også nævnes, at kunstige lemmer med mikroprocessorer viste sig på et helt nyt niveau i år på forbrugerelektronikmessen. Birger Hauge fortæller, at chippene er blevet så kompakte og intelligente, at medicinalproducenter nu er i stand til at rykke selve computeren ud i enheden. Dette betyder, at de kunstige lemmer (fx kunstige ben) er blevet så intelligente, at de langt hen af vejen selv kan fortælle, om brugeren nu og her arbejder korrekt med enheden eller ej – uden at dataen først skal gennemtrevles af en computer. Dette vil betyde langt større bekvemmelighed og hurtigere forbedring hos brugeren. Vi synes, det er fantastisk, hvordan den teknologiske udvikling af cybernetics kan være med til at give endnu mere livskvalitet for mange mennesker i fremtiden.

Vi glæder os til at følge udviklingen på health tech-området i fremtiden og de start-ups, vi ser inden for området. Hvis du er interesseret i at læse om Birger Hauges fem generelle observationer fra CES 2019, så læs med her. I artiklen diskuterer Birger Hauge bl.a., hvordan de danske start-ups stort set ikke var repræsenteret på verdens største messe for forbrugerelektronik – og det er en skam!

Get updates from inQvation

* indicates required

CONTACT INFORMATION

Address:

Erik Husfeldts Vej 7 DK 2630 Taastrup

Opening time for residents:

24/7

You can also get in contact with us here

hello@inqvation.dk

Please fill out the contact sheet and we will get back to you as soon as possible