inQvation udvider porteføljen: velkommen til Radiobotics

09/05/2019

DANSK HEALTH-TECH START-UP ER MED TIL AT DEFINERE FREMTIDENS SUNDHEDSTEKNOLOGI

inQvation udvider endnu en gang porteføljen af spændende start-ups. Denne gang kan vi byde velkommen til det danske health-tech start-up Radiobotics ApS, der netop har lukket en seed investeringsrunde, hvor bl.a. inQvation er med som investor. Investering skal være med til at accelerere udviklingen af Radiobotics teknologi frem mod markedsintroduktion og professionalisere virksomheden yderligere ved at tilføje stærke profiler til bestyrrelsen.

Radiobotics er et start-up, der udvikler machine learning algoritmer, som kan hjælpe radiologer med at spotte sygdomme og skader på røntgenbilleder. Algoritmerne udmønter sig i et grafisk overlay, der tilføjer informationer til røntgenbilleder om f.eks. knoglernes form, vinkler eller andre mønstre, som indikerer, hvis der er noget galt med f.eks. knoglen.

Virksomheden er med til at løse et globalt voksende problem med mangel på højt specialiserede røntgenlæger samt stigende krav til høj diagnostisk kvalitet på hospitaler. Løsningen taler hertil direkte ind i den politiske agenda i Danmark om at nedbringe ventetid og omkostninger på danske hospitaler og samtidigt øge kvaliteten for patienter.

”For inQvation er Radiobotics en interessant case af flere årsager. For det første så løser Radiobotics et specifikt ressourceproblem i hospitalssektoren ved hjælp af kunstig intelligens og machine learning. Hertil har virksomheden et stort internationalt potentiale, et stærkt management team og et POC, som er overbevisende,” siger Claus Zibrandtsen, CEO hos inQvation og tilføjer yderligere:

“Vi har en del investeringer i sektoren i forvejen, bl.a. Cortrium og Suma Care, som også er danske medico start-ups. Jeg er sikker på, at vi kan bidrage til Radiobotics udvikling på forskellige måder. Blandt andet med organisationsopbygning, salg og internationalisering af virksomheden.”

Co-founder teamet: Fra venstre bagerst: CTO, Pavel Lisouski. CSO, Martin Axelsen. Kommerciel Direktør, Philippe Chanut. CEO, Mads Jarner. Forest COO, Stine Mølgaard Sørensen

I starten af 2019 modtog Radiobotics millionstøtte fra EU og Innovationsfonden, uddelt under Eurostars-programmet. Radiobotics indtog med projektet X-AID en imponerende førsteplads og modtog samtidig den højeste score nogensinde for en Eurostars-ansøgning, ud af flere tusinde ansøgninger fra hele Europa. Et historisk øjeblik for det danske health-tech miljø. Læs mere her.

“2019 er startet fantastisk, og med denne investering sætter vi for alvor gang i udviklingen. Vi drømmer om at være med helt fremme, når det gælder om at udvikle fremtidens sundhedsteknologi og har en klar mission om at udvikle løsninger til gavn for både læger og patienter verden over. Vi er ekstremt privilegerede over at få så kompetente investorer med ombord, som bringer os et skridt nærmere på at gøre en kæmpe forskel for hospitaler verden over, med adgang hurtig og præcis røntgen-diagnostik”, udtaler Mads Jarner Brevadt, CEO hos Radiobotics.

Radiobotics vil med investeringen være med helt fremme inden for udvikling af fremtidens sundhedsteknologi. Investeringen skal bruges til at accelerere udviklingen af Radiobotics teknologi med henblik på at få deres algoritmer godkendt og ud på hospitalerne. Herudover skal investeringen også bruges til at udvide Radiobotics team yderligere med tekniske kompetencer indenfor algoritmeudvikling.

Ud over inQvation, tæller investorerne bl.a. også familiekontoret Bjerg, PreSeed Ventures, samt en række business angels med erfaring indenfor sundhedsteknologi.

Læs mere om det danske health-tech start-up.

Get updates from inQvation

* indicates required

CONTACT INFORMATION

Address:

Erik Husfeldts Vej 7 DK 2630 Taastrup

Opening time for residents:

24/7

You can also get in contact with us here

hello@inqvation.dk

Please fill out the contact sheet and we will get back to you as soon as possible