inQvation udvider porteføljen: velkommen til Sani nudge

29/05/2019

INQVATION INVESTERER I DANSKE SANI NUDGE DER FORBEDRER PATIENTSIKKERHEDEN PÅ HOSPITALER VIA SENSORTEKNOLOGI

Hospitalsinfektioner er et kæmpe problem i hele verden. Ofte skyldes det dårlig håndhygiejne hos hospitalets ansatte. Danske Sani nudge har udviklet en IoT platform til hospitaler, som hjælper med at reducere antallet af hospitalsinfektioner. inQvation har nu investeret i virksomheden, som også flytter ind i inQvations IoT hub i løbet af sommeren.

Hvert 7. sekund er der en patient på et hospital i Europa, der får en infektion, de ikke havde ved indlæggelse, og hvert 4. minut er der en patient, der dør af infektionen, fordi hospitalets ansatte ikke følger retningslinjerne for håndhygiejne. Det er et kæmpe problem i hele verden, som både er med til at øge udgiften til behandlinger og gøre det farligt at være indlagt som patient. Det vil danske Sani nudge sætte en stopper for.

I et samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Bispebjerg Hospital har Sani nudge udviklet en simpel sensor-løsning til hospitaler, hvor hospitalets hygiejneansvarlige får indsigt i, hvordan de kan hjælpe personalet med at forbedre deres håndhygiejne.

Implementeringen af Sani nudges løsning er noget, som man har haft stor succes med på bl.a. Aarhus Universitetshospital, som nu også er i gang med at udvide deres nuværende installationer til flere hospitalsstuer. Sani nudges løsning er i dag installeret på 5 hospitaler i Danmark og henover sommeren udvides dette med 3 ekstra installationer, blandt andet også i Finland.

Hos inQvation ser man et stort potentiale i Sani nudge og de muligheder, der er i deres sensorteknologi. I følge Claus Zibrandtsen, CEO hos inQvation, er Sani nudge med til at løse en række problemer i sundhedssektoren, hvilket de allerede har bevist igennem en række pilotprojekter og rigtige installationer.

“Det er et unikt team, bestående af både læger og ingeniører, som samtidig har en fantastisk kommerciel forståelse, og så elsker de at sælge. Vi har været i dialog med teamet over en længere periode, og de har bevist, at de formår at eksekvere på deres målsætninger. De har udviklet en forholdsvis simpel løsning med et kæmpestort potentiale. Ved at videreudvikle deres løsning og lave en komplet IoT-platform kan de være med til at effektivisere og optimere hospitalers arbejdsgange markant i fremtiden”, siger Claus Zibrandtsen, CEO hos inQvation.

For Sani nudge har det ikke kun handlet om at få en kapitalstærk investor med, men i stedet har de haft fokus på at finde det helt rigtige match:

“Vi har ikke bare ledt efter en investor med penge og en exitplan, men én der aktivt kan hjælpe os med at udvikle Sani nudge og vores løsning. Med inQvation ombord får vi ikke bare en kapitalindsprøjtning, men en stærk partner, der kan hjælpe med at realisere vores ambitioner. Qua inQvations fokus på IoT og deres tidligere investeringer i medtech virksomheder kan de bidrage med en masse viden og erfaring og hjælpe os med at optimere vores strategi, så den passer med de markeder, vi træder ind på”, siger Theis Jensen, co-founder og CEO hos Sani nudge.

Sani nudge blev grundlagt tilbage i 2015 af de to co-founders Theis Jensen og Morten Egholm. I forbindelse med deres studie på DTU lavede de et projekt sammen med hygiejneorganisationen fra Aarhus Universitetshospital, hvor de skulle udvikle en ny metode til at forbedre håndhygiejnen på hospitalet. Allerede på pilotstadiet viste Sani nudges løsning en fordobling af håndhygiejne niveauet. Det var starten på Sani nudge, som nu har udviklet en unik IoT-løsning til hospitaler, der hjælper med at skabe bedre håndhygiejne, mindre sygdom og billigere behandling.

Sani nudge har fra starten af haft et mål om at udvikle en komplet hospitals IoT-platform. Sammen med et finsk hospital og en større tysk virksomhed skal virksomheden nu i gang med at videreudvikle deres løsning, så de kan hjælpe hospitalerne med at forbedre andre processer end blot håndhygiejnen. Når først sensorerne er installeret, giver de opsamlede data også indblik i personalets daglige rutiner og arbejdsprocesser, hvori der også ligger et stort forbedringspotentiale.

Med investeringen fra inQvation kan Sani nudge for alvor begynde at række ud til flere kunder og begynde at indtage nye markeder i både Europa og USA. Hertil skal investeringen bruges til at udvikle deres løsning yderligere, så virksomheden kan hjælpe hospitalerne med at sikre en endnu bedre patientsikkerhed og gøre behandlingerne billigere.

Læs mere om det danske start-up her

Get updates from inQvation

* indicates required

CONTACT INFORMATION

Address:

Erik Husfeldts Vej 7 DK 2630 Taastrup

Opening time for residents:

24/7

You can also get in contact with us here

hello@inqvation.dk

Please fill out the contact sheet and we will get back to you as soon as possible