Mød Finn Bech Andersen, co-founder i PRECURE

30/04/2019

MØD FINN BECH ANDERSEN, CO-FOUNDER I PRECURE

Nedslidningsskader forårsaget på arbejdspladsen er et af verdens største samfundsproblemer. Amerikanske forskere vurderer ligefrem, at de samfundsøkonomiske udfordringer i forbindelse med nedslidningsskader er på størrelse med følgerne af kræft. Målet for danske PRECURE er at udvikle wearable devices og artificial intelligence, som vil kunne advare brugeren inden en belastning bliver for stor, for langvarig eller har for høj repetition. Brugeren vil kunne ændre adfærd, således at nedslidningsskader vil kunne undgås. Til sommer er teamet klar til at lancere deres første produkt på stammen, der er rettet mod musearm og tennisalbue. Vi har talt med Finn Bech Andersen, der er co-founder og CEO hos PRECURE.

Hvordan fik I idéen til at arbejde med forebyggelse af nedslidningsskader?
Idéen bag PRECURE stammer faktisk fra min medstifter, Søren Würtz. Han er fysioterapeut og har gennem flere år behandlet patienter med nedslidningsskader. Det var de samme nedslidsningsskader, som patienterne kom med – alt fra musearme og hold i nakken til alvorlige rygproblemer. Det største problem var dog, at de præcis samme patienter oftest vendte tilbage efter endt behandling. For patienten faldt hurtigt tilbage i samme dårlige vaner og skulle derfor behandles for nedslidningsskaderne en gang til. Og på baggrund af dette opstod de første tanker til PRECURE. For et eller andet måtte der gøres, så man kunne arbejde proaktivt med nedslidningsskaderne. Søren samlede derfor et team af fire co-founders tilbage i 2016, hvor jeg bl.a. kom til.

PRECURE ApS er etableret i 2016 og består i dag af Finn Bech Andersen (CEO), Søren Würtz (Udviklingsdirektør), Jønne Marcher (CTO), Carsten Scheibye (CFO) og David Maribet Manjón (Data manager). PRECURE er et start-up med fokus på at forebygge nedslidningsskader og forbedre rehabilitering gennem wearables. Stort set alle teammedlemmer har en relation til Bornholm, hvorfor de bornholmske aner har været en del af PRECURE’s DNA fra begyndelsen. I 2018 blev de en del af Accelerace, hvor de gennemgik et acceleratorforløb, som boostede virksomheden.

Hvordan er PRECURE med til at forebygge nedslidningsskader?
Jamen vi har valgt at udvikle wearables til de mest hyppige nedslidningsskader. Det vil sige, at vi har koncentreret vores produktudvikling omkring albue, ryg, nakke og hånd. Og her til sommer bliver vi klar til at lancere vores første produkt, der hedder PRECURE Elbow. Produktet fokuserer på et af tidens allerstørste arbejdsskadeproblemer – nemlig musearm.

Det fungerer på den måde, at man som medarbejder skal iføre sig et ’sleeve’ på albuen med vores sensor. Herefter opsamles målinger, der bliver behandlet af algoritmer bl.a. baseret på machine learning. Dette muliggør, at du bliver advaret, hvis du har stor belastning i din muskel i armen. Vi mener, at notifikationer og advarsler vil få dig til at ændre adfærd, så du undgår kommende skader, og nuværende skader ikke bliver forværret. Og ikke nok med, at du som person vil få færre nedslidningsskader, så er det store udbytte også, at virksomheder og samfundet undgår omkostninger og produktionstab ved sygemelding.

I har netop færdiggjort jeres sidste brugertest af PRECURE Elbow. Hvad I har fået ud af det?
Ja, vi er netop blevet færdige med at indsamle den sidste data. Vi har samlet data, testet vores sensorer og app blandt mere end 400 brugere, der har givet feedback på vores produkt. Der er bl.a. omkring 10 personer her i inQvation, der har ageret testpersoner. Vi er nu der, hvor vi mangler de sidste finjusteringer på app’en og algoritmerne, inden vi kan sende produktet i markedet til efteråret. Vi vil bl.a. crowdfunde produktet på Kickstarter til sommer, så det er det, vi sigter efter.

Vi har hørt en lille fugl synge om, at I har planer om at indtage USA. Hvorfor kaster I jer over det marked?
Det er der flere grunde til, men den største er nok, at man i USA ser på nedslidningsskader på en helt anden måde end her i Danmark. I USA bliver virksomheder decideret sagsøgt af medarbejdere, hvis medarbejderne får permanente nedslidningsproblemer. Derfor er der et andet incitament til at forebygge medarbejdernes arbejdsskader, end vi har herhjemme. Så vi har store forventninger til vores udrulning i USA, som vi er ved at sætte i søen.

Hvad har været jeres største udfordringer?
En af vores største udfordring har været at navigere i økosystemet herhjemme omkring iværksætteri. For der er rigtig mange tilbud derude, og alle vil gerne give en hånd med. Og det er selvfølgelig positivt, at der er masser af hjælp at hente. Problemet opstår, når man det ene sted bliver rådgivet til at gå den ene vej og rådgivet det absolut modsatte et andet sted. Spørgsmålet bliver derfor at holde det ”rette” fokus. Vi har derfor bla. været rigtig glade for at være en del af Accelerace, der i den grad har været med til at kigge overordnet på vores virksomhed og give os retning for vores projekt.

VI SENDER FINN OG RESTEN AF TEAMET I PRECURE EN MASSE PRODUKTIVE TANKER, SÅ DE SIDSTE JUSTERINGER PÅ PRODUKTET KAN KOMME I HUS. VI LOVER AT HOLDE DIG OPDATERET, NÅR DER ER NYT IFT. CROWDFUNDINGKAMPAGNEN AF DERES FØRSTE PRODUKT. LÆS MERE OM PRECURE HER.

Get updates from inQvation

* indicates required

CONTACT INFORMATION

Address:

Erik Husfeldts Vej 7 DK 2630 Taastrup

Opening time for residents:

24/7

You can also get in contact with us here

hello@inqvation.dk

Please fill out the contact sheet and we will get back to you as soon as possible